Hond na drie jaar teruggevonden

Hond teruggevonden na 3 jaar

(niet de hond van het verhaal)

 

Nog niet zo lang geleden schreef ik een stukje over een verdwenen Herdershond die na 1 jaar terug werd gevonden.

1 jaar is lang, maar wat te denken van 3 jaar!

Het overkwam een familie, die toevallig ook in Amerika woont, net zoals de baasjes van het vorige verhaal.

De familie heeft een hond die eerder van de moeder van de vrouw is geweest. De moeder is overleden en zodoende is de hond bij de familie komen wonen.

Wanneer de man van het gezin op zakenreis moet, gaat de hele familie mee, ook de hond. Want de vrouw wil de hond niet naar een kennel doen. Ze hebben de hond nu inmiddels 4 maanden.
Het gezin besluit om voor een aantal dagen een woning te gaan huren, om daarin tijdens het werk van de man te verblijven.

 

In deze periode loopt de hond op een dag weg. Nergens is deze meer te bekennen. Ze zoeken alles af, maar geen enkel resultaat.

Wanneer de man een paar dagen later klaar is met zijn werk, reist hij met dochter terug naar huis. De vrouw blijft achter om de hond te zoeken.
Een aantal mensen uit deze plaats zoeken met haar mee. Maar ook nu is de hond niet te vinden. De vrouw reist na een aantal dagen van zoeken teleurgesteld terug naar huis.

Op Facebook wordt nog wel een foto met bericht geplaats op een pagina speciaal voor vermiste dieren.

De tijd verstrijkt, maar men verneemt nooit meer iets.

We zijn inmiddels al drie jaar verder, wanneer de man plotseling een telefoontje krijgt. Het is een dame, en deze zegt; ‘dit wordt het gekste telefoontje die je ooit heb gehad.’ Want wat bleek? De hond was terug gevonden!

De dame die belde is van een dieropvang, ze was er zeker van dat ze de juiste baas van de hond gevonden had. Want op de Facebook pagina had de familie destijds de kleur en het patroon wat in de halsband stond vermeld. Dit kon de vrouw nog herinneren en heeft de bewuste pagina op Facebook helemaal uitgeplozen om het bericht van drie jaar terug, weer te vinden. En ja hoor daar zag ze de oproep, de omschrijving van de hond en zijn halsband, dit was de hond van de familie!

Bij de dierenopvang kwamen telefoontjes binnen van een dode hond bij een wasstraat, vertelde de dame. Ze is er direct naar toe gegaan. Ze trof geen dode hond, maar wel een levende!

Ze denkt dat de hond al die jaren heeft weten te overleven door het eten van afval van de plaatselijke McDonalds en het drinken van water uit de wasstraat.

Uiteindelijk heeft ze de hond weten te lokken met hotdogs.
Eenmaal nadat ze hond heeft weten te vangen is ze op de bewuste Facebookpagina gaan speuren.

Op fotos die de familie van de dame kregen zetten ze eerst nog wel wat vraagtekens, de hond zag er wat anders uit. Hij was dikker geworden en zijn vacht was anders. Alleen de halsband, ja daar konden ze niet omheen. Het moest hun hond zijn.
Op de opvang hebben ze de hond zijn vacht verzorgt. De ondervacht was zo uitgegroeid dat de hond bijna twee keer zo dik was geworden. Maar na de behandeling herkende de familie hun hond zeker weer.

De dame en de familie hebben een afspraak gemaakt om de hond weer op de juiste plek te krijgen. Ze hebben ergens afgesproken in een hotel, de dame van de opvang moest maar liefst 7 uur rijden, de familie 8 uur. Maar beiden hadden ze dat er graag voor over.

Toen het uiteindelijk zover was, duurde het maar even dat de hond de dochter als eerste herkende, hij was even in de war zo leek het. Maar binnen een minuut was hij erg blij, kwispelde hij en likte zijn baasjes door het gezicht!

De vrouw prijst ze de kracht van social media. En zegt dat de dame van de opvang een engel is, zonder haar hadden we onze hond nooit weer teruggezien!

 

© 2018 | Woefweb.nl